Մսի այս տեսակը ուտելը հղի է լուրջ հիվանդություններով. բժիշկ Մյասնիկովը կոչ է արել մարդկանց չափավոր լինել
Ոչ բոլոր մսերն են հավասարապես օգտակար օրգանիզմի համար։ Այս փաստը վաղուց է հրապարակվում գիտնականների կողմից։ Հատկապես պետք է զգույշ լինել դրա որոշ տեսակների նկատմամբ, ասում է հեռուստատեսային բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը։ Ի վերջո, արտադրանքի նկատմամբ չափազանց մեծ կիրքը կարող է հանգեցնել անդառնալի հետեւանքների:
Կարմիր մսով չի կարելի տարվել,- նշել է բժիշկը «Ռոսիա 1» ալիքի «Ամենակարևորի մասին» հաղորդաշարի եթերում։ Բանն այն է, որ այն ստամոքսում մարսելը շատ ավելի երկար է տևում, քան մյուս մթերքները։ Եվ այդ ընթացքում առաջանում է վտանգավոր նյութ, որը բացասաբար է անդրադառնում ամբողջ աղեստամոքսային տրակտի վրա։ Մի շարք հիվանդություններ, այդ թվում՝ ուռուցքաբանությունը, կարող են լինել մսի հանդեպ կրքի հետևանքները։
Բայց ամեն ինչ վատ չէ: Հիմնական բանը իմանալն է, թե երբ պետք է դադարեցնել: Հեռուստահաղորդավարն ընդգծել է, որ խորհուրդ է տրվում երկու օրը մեկ կարմիր միս ուտել։ Այս դեպքում վախենալու բան չկա։
«Գլխավորն այն օգտագործել է չափավոր՝ շաբաթական ոչ ավելի, քան երեք անգամ և ոչ մեկ կիլոգրամ»,- նշել է Մյասնիկովը։