Բժիշկները զգուշացնում են՝ այս մթերքները կարող են հանգեցնել քաղցկեղի

Բժիշկները զգուշացնում են՝ այս մթերքները կարող են հանգեցնել քաղցկեղի

Քաղցկեղի առաջացմանը նպաստող անառողջ մթերքները ներառում են՝ մարգարին, անուշաբույր կետչուպ, մսի պահածոներ, տնական միկրոալիքային ադիբուդի, ֆերմերային ձուկ, կարտոֆիլի չիպսեր, ռաֆինացված շաքար, արհեստական ​​քաղցրացուցիչներ, սեզոնից դուրս մրգեր և բանջարեղեն և որոշ պահածոներ:

Այս մասին իր հոդվածում գրում է սննդաբան և առողջ սնուցման ոլորտի փորձագետ Իգոր Բոտոգովսկին։

Ուռուցքաբանները խորհուրդ են տալիս սահմանափակել կրակի վրա տապակած մսի և կարտոֆիլի, զտված ալյուրից պատրաստված մթերքների, բուսական յուղի, ալկոհոլի և քաղցր սոդայի օգտագործումը՝ նվազեցնելու համար հիվանդության ռիսկը: