Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Բժիշկ Մյասնիկովը բացատրել է, թե երբ են իրականում գործում սննդային հավելումները

Blog Image

Սննդային հավելումների արդյունավետությունը չի կարող փորձարարականորեն հաստատվել, ասել է Ռուսաստանի վաստակավոր բժիշկ և հեռուստահաղորդավար Ալեքսանդր Մյասնիկովը։

Նա նշել է, որ դրանք կարող են օգտակար լինել որոշ դեպքերում։

Կարևոր է ստուգել սննդային հավելումների արտադրողին և բաղադրիչները և խուսափել չփորձարկված դեղամիջոցներ ընդունելուց, քանի որ որոշները կարող են խանգարել իրական դեղամիջոցների կլանմանը։

Մասնագետի խոսքով՝ սննդային հավելումների արդյունավետությունը հաստատող ապացույցներ չկան. եթե դրանք փորձարկվում են նույն կերպ, ինչ դեղամիջոցները, ապա դրանց օգուտները չեն ապացուցվում։ Միևնույն ժամանակ, որոշ հավելումներ ունեն տեսական հիմնավորում։ Բժիշկը որպես օրինակ բերել է սխտորը։ Իր բնական տեսքով այն իջեցնում է խոլեստերինը, ուստի չորացրած սխտորը հավելանյութի տեսքով տեսականորեն կարող է նմանատիպ ազդեցություն ունենալ, չնայած դա միշտ չէ, որ հաստատվում է գործնականում։

Ընդհանուր առմամբ, սննդային հավելումները, եթե նայեք դրանց պաշտոնական բովանդակությանը, իսկապես պետք է օգտակար լինեն, քանի որ դրանք պարունակում են հետազոտություններով հիմնավորված բաղադրիչներ։ Սակայն, գործարանային արտադրանքում այս նյութերը չեն գործում այնպես, ինչպես բնական արտադրանքներում։ «Օրինակ՝ ռեսվերատրոլը գործում է կարմիր գինու մեջ, բայց ոչ սննդային հավելումների տեսքով։ Ավելի ճիշտ՝ այն գործում է այլ կերպ, քան գինու մեջ»,- նշել է Մյասնիկովը։

Նա կոչ է արել միշտ տեղեկացնել բժշկին հավելումներ ընդունելու մասին և ուշադրություն դարձնել դրանց ծագմանը։

Մասնագետը նաև ասել է, որ չինական չփորձարկված սննդային հավելումներում հայտնաբերվել են արգելված նյութերի հետքեր, այդ թվում՝ վիագրայի։

Send