Հնդկաձավարի շիլան օգտակար կլինի այս ախտորոշմամբ մարդկանց համար. բժիշկ Մյասնիկովը թվարկել է

Հնդկաձավարի շիլան օգտակար կլինի այս ախտորոշմամբ մարդկանց համար. բժիշկ Մյասնիկովը թվարկել է

Շատ բան է գրվել մարմնի համար տարբեր տեսակի հացահատիկների օգտակարության մասին: Սելեն, ցինկ, մագնեզիում և այլ միկրոտարրեր, ինչպես նաև օգտակար նյութեր, կարելի է ստանալ մեկ բաժակ շիլայից։ Սակայն հացահատիկային մշակաբույսերի բազմազանության մեջ հեռուստատեսային բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը առաջարկում է ընտրել հնդկաձավար։ Եվ ահա թե ինչու։

Բժշկի խոսքով՝ ամենաառողջարար շիլան այն է, որը պետք է եփվի ամբողջական հացահատիկներից։ Հնդկաձավարը պատկանում է այս կատեգորիային։ Այն պետք է եփվի առնվազն կես ժամ։ Այս դեպքում կբացահայտվի մարմնի համար օգտակար նյութերի ամբողջ փունջը։

Ավելին, հնդկաձավարի շիլան հարմար է մարդկանց գրեթե բոլոր կատեգորիաների համար: Հատուկ ուշադրություն պետք է դարձնել շաքարային դիաբետով կամ արյան մեջ գլյուկոզի բարձր մակարդակ ունեցող մարդկանց, նշել է մասնագետը «Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի «Բժիշկ Մյասնիկով» հեղինակային հաղորդման ժամանակ։

« Ամենահամեղ և առողջարար շիլան հնդկաձավարն է։ Այն օգտակար է շաքարախտով հիվանդների և ընդհանրապես բոլորի համար», - ասել է բժիշկը։