Ելենա Մալիշևան բացատրել է, թե ով երբեք չպետք է թուրինջ ուտի

Ելենա Մալիշևան բացատրել է, թե ով երբեք չպետք է թուրինջ ուտի

Թուրինջը շատ առողջարար ցիտրուս է, որը խորհուրդ է տրվում շաքարախտով հիվանդ մարդկանց: Այս միրգը նաև օգնում է արագացնել նյութափոխանակությունը։ Այնուամենայնիվ, որոշ մարդիկ պետք է զգուշությամբ ավելացնեն այս մրգերը իրենց սննդակարգում, զգուշացրել է բժիշկ և հեռուստահաղորդավար Ելենա Մալիշևան։

Խոսքը տարբեր դեղամիջոցներ ընդունողների մասին է։ Առաջին ալիքի «Ապրիր առողջ» հաղորդաշարի եթերում մասնագետը բացատրել է, որ թուրինջը կարող է արգելափակել լյարդի արտադրած ֆերմենտը, որն ունակ է չեզոքացնել դեղերի քիմիական տարրերը։

Օրգանիզմին վնաս չպատճառելու համար, նշել է Ելենա Մալիշևան, դեղահաբեր ընդունելու և թուրինջ ուտելու միջև ընդմիջումը պետք է լինի առնվազն վեց ժամ։ Բացի այդ, այս ցիտրուսային մրգերը երբեք չպետք է ուտեն ալերգիա ունեցող մարդկանց կողմից: Պտուղները պարունակում են ացետիլսալիցիլաթթու, որը բարձրացնում է մաշկի զգայունությունը և կարող է նույնիսկ բրոնխիալ ասթմա առաջացնել։ Մնացած բոլոր մարդիկ, նշել է բժիշկը, կարող են ապահով ուտել թուրինջ, քանի որ այդ մրգերը պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամին C և սիլիցիում։