Մթերքներ, որոնք երբեք չի կարելի լվանալ․ գիտեի՞ք

Մթերքներ, որոնք երբեք չի կարելի լվանալ․ գիտեի՞ք

Լվանում ենք խանութից բերված բանջարեղենն ու միրգը, ձուկն ու միսը, նույնիսկ շուկայից գնված ընկույզը։ Սակայն կա մեկ մթերք, ասում են մասնագետները, որը միայն կվատթարանա և ավելի վնասակար կդառնա, եթե այն հանեք սառնարանից և ողողեք ջրի տակ, հայտնում է Sports.kz-ը՝ Doctorpiter.ru-ին հղումով։ 

 

Սննդաբանները խոսում են աղցանների համար նախապես փաթեթավորված տերևավոր կանաչեղենի մասին: Հատկապես նախանձախնդիր տնային տնտեսուհիները նախընտրում են  եռացող ջուր լցնել ռուկոլայի, սպանախի, ցեղատեսակի, այսբերգի, ռոմինի և տարբեր խառնուրդների վրա, որոնք նախապես լվացվել և չորացել են փաթեթավորումից առաջ:

«Տունը ևս մեկ անգամ լվանալը կարող է մեծացնել այն վտանգը, որ տերևավոր կանաչիները մանրէներ կհավաքեն ձեր լվացարանից, սալաքարերից, կտրատող տախտակներից, դանակներից, քամոցներից, աղցանների ամաններից,  խոհանոցի այլ առարկաներից կամ մակերեսներից», - ասում է սննդաբանը:  Նրա խոսքով, ըստ էության, այն մշակումը, որին ենթարկվում են փաթեթավորված կանաչեղենն ու աղցանները մինչև փաթեթավորումը, բավականին բավարար են։