Մթերքներ, որոնք երբեք չի կարելի լվանալ․ գիտեի՞ք

Լվանում ենք խանութից բերված բանջարեղենն ու միրգը, ձուկն ու միսը, նույնիսկ շուկայից գնված ընկույզը։ Սակայն կա մեկ մթերք, ասում են մասնագետները, որը միայն կվատթարանա և ավելի վնասակար կդառնա, եթե այն հանեք սառնարանից և ողողեք ջրի տակ, հայտնում է Sports.kz-ը՝ Doctorpiter.ru-ին հղումով։
Սննդաբանները խոսում են աղցանների համար նախապես փաթեթավորված տերևավոր կանաչեղենի մասին: Հատկապես նախանձախնդիր տնային տնտեսուհիները նախընտրում են եռացող ջուր լցնել ռուկոլայի, սպանախի, ցեղատեսակի, այսբերգի, ռոմինի և տարբեր խառնուրդների վրա, որոնք նախապես լվացվել և չորացել են փաթեթավորումից առաջ:
«Տունը ևս մեկ անգամ լվանալը կարող է մեծացնել այն վտանգը, որ տերևավոր կանաչիները մանրէներ կհավաքեն ձեր լվացարանից, սալաքարերից, կտրատող տախտակներից, դանակներից, քամոցներից, աղցանների ամաններից, խոհանոցի այլ առարկաներից կամ մակերեսներից», - ասում է սննդաբանը: Նրա խոսքով, ըստ էության, այն մշակումը, որին ենթարկվում են փաթեթավորված կանաչեղենն ու աղցանները մինչև փաթեթավորումը, բավականին բավարար են։