Բժիշկը նշել է 3 բանջարեղեն, որոնք անհրաժեշտ է ուտել, նույնիսկ եթե այն ձեզ դուր չի գալիս

Արդյո՞ք առողջ սնունդը միշտ անհամ է: Դիետոլոգը նշել է այն մթերքները, որոնք դուք պետք է ուտեք, նույնիսկ եթե դրանք չեք սիրում։
Բժիշկ Դեբորա Լին վստահ է, որ քչերը կընտրեն բուսական ուտեստ՝ արագ սննդի փոխարեն։ Բայց այս բանջարեղենններից չես կարող հրաժարվել, քանի որ դրանք պարունակում են ամեն ինչ։
Այսպես, բժիշկը Express-ի հետ զրույցում խորհուրդ է տվել չխուսափել բրյուսելյան կաղամբից։ Որպեսզի արտադրանքը դառնություն չձեռք բերի և իր բուրմունքում ծծմբի նշույլ չստանա, այն պետք է ճիշտ պատրաստել. կաղամբը «վախենում է» ագրեսիվ ջերմային բուժումից:
Բրյուսելի կաղամբը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք ճնշում են օքսիդատիվ սթրեսն օրգանիզմում և նվազեցնում քրոնիկ հիվանդությունների, այդ թվում՝ շաքարախտի և դեմենցիայի վտանգը:
Բանջարեղենը պարունակում է նաև գլյուկոզինոլատ կոչվող նյութ, որը, ըստ գիտնականների, նվազեցնում է աղիների քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը։
Մասնագետի խոսքով՝ բավական է շաբաթական 2-3 անգամ 80 գ բրյուսելյան կաղամբ ուտել։
«Դուք չպետք է շատ կաղամբ ուտեք, եթե արյան նոսրացնող դեղեր եք ընդունում: Վիտամին K-ն ազդում է արյան մակարդման վրա և խանգարում բուժմանը»,- զգուշացրել է Լին:
Սպանախը յուրահատուկ հատկություններով մեկ այլ բանջարեղեն է։ Այն A և C վիտամինների, երկաթի, մագնեզիումի, կալիումի, լյուտեինի և հակաօքսիդանտների հիանալի աղբյուր է։ Թվարկված տարրերը բարելավում են տեսողությունը, օգնում ուղեղին, լավացնում հիշողությունը և ամրացնում իմունային համակարգը։
«Սպանախը հարուստ է բջջանյութով, որը կարգավորում է ախորժակը և կուշտ է պահում»,- ասաց բժիշկը։
Սպանախը, ինչպես կաղամբը, խորհուրդ է տրվում շաբաթական 2-3 անգամից ոչ ավել։
Սմբուկը նույնպես ոչ բոլորն են սիրում, սակայն ճիշտ բաղադրատոմսը կօգնի հեռացնել տհաճ դառնությունը և բացահայտել բանջարեղենի բոլոր առավելությունները։ Խորհուրդ է տրվում կտրատած սմբուկները (ավելի լավ է թարմ ընդունել, ոչ թե գերհասուն) 30 րոպե թրջել աղաջրում։
Սմբուկը պարունակում է անտոցիանիններ՝ հզոր հակաօքսիդանտներ՝ հակաքաղցկեղային հատկություններով։ Դրանք կնվազեցնեն սրտի և անոթային հիվանդությունների վտանգը, խոլեստերինը, կթեթևացնեն բորբոքումները և կկարգավորեն արյան ճնշումը։
Ստամոքս-աղիքային տրակտի, երիկամների հիվանդությունների բացակայության և ալերգիայի հակման դեպքում նկատելի ազդեցություն ունենալու համար բժիշկը խորհուրդ է տալիս օրական ուտել 80 գ բանջարեղեն։