Բժիշկը թվարկել է այն հիմնական մթերքները, որոնք օգնում են կանխել քաղցկեղը

Բժիշկը թվարկել է այն հիմնական մթերքները, որոնք օգնում են կանխել քաղցկեղը

Հաճախ մարդկանց հոգում է ճաշացանկում մսի, ձկների, դելիկատեսների առկայությունը։ Սակայն բանջարեղենի և մրգերի, ինչպես նաև սննդի մի շարք այլ կարևոր բաղադրիչների դերը սնուցման և մի շարք վտանգավոր հիվանդությունների կանխարգելման գործում թերագնահատված է։

Պրոկտոլոգ և ուռուցքաբան Ելենա Սմիրնովն իր Telegram ալիքում ուշադրություն է հրավիրել մանրաթելի կարևորության վրա։ Եվ նա թվարկել է այս միացությամբ հարուստ մի քանի մթերքներ: Այս մթերքներից մեկը լոլիկը է: Նրանց մեջ պարունակվող հակաօքսիդանտ լիկոպենը գործում է որպես հակաբորբոքային և նաև օգնում է փքվածությանը: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, որն օգտակար է սրտի և արյան անոթների համար։

Ոչ պակաս օգտակար են ավոկադոն ու նեխուրը։ Առաջինն ունի շատ նույն կալիում, որն ի վիճակի է վերահսկել նատրիումի մակարդակը: Երկրորդը պարունակում է ֆլավոնոիդների առատություն, որոնք նվազեցնում են բորբոքումն օրգանիզմում։
Մասնագետը նաև խորհուրդ է տալիս ավելի շատ ջուր խմել և նվազեցնել պարզ շաքարների և «ծանր» ճարպերի օգտագործումը։