Առողջ աղիքը ոչ միայն լավ մարսողություն է, այլև ուժեղ իմունիտետ, էներգիա և ընդհանուր բարեկեցություն: Կան մի շարք սննդամթերքներ, որոնք հատկապես դրական ազդեցություն ունեն աղիքների գործունեության վրա և աջակցում են դրա միկրոֆլորային:
Բանջարեղեն և մրգեր, որոնք հարուստ են մանրաթելով
Գազարը, ճակնդեղը, խնձորը, տանձը և հատապտուղները օգնում են նրբորեն մաքրել աղիքները: Մանրաթելը բարելավում է պերիստալտիկան և օգնում է պահպանել միկրոբիոտայի հավասարակշռությունը:
Թթվային կաթնամթերք
Մածունը, կեֆիրը և թթվասերը պարունակում են օգտակար պրոբիոտիկներ, որոնք աղիքները լցնում են «լավ» մանրէներով: Դրանք ամրացնում են իմունային համակարգը և նվազեցնում բորբոքման ռիսկը:
Կանաչեղեն և տերևավոր բանջարեղեն
Սպանախը, մաղադանոսը, սամիթը և հազարի տերևները հարուստ են վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով, ինչպես նաև օգնում են նրբորեն մաքրել մարմինը տոքսիններից:
Ամբողջական հացահատիկներ
Վարսակի շիլան, հնդկացորենը, ամբողջական հացահատիկի հացը և շագանակագույն բրինձը խթանում են աղիքները և նպաստում օգտակար միկրոֆլորայի աճին:
Ընկուզեղեն ու սերմեր
Նուշը, ընկույզը, կտավատի և չիայի սերմերը բարելավում են մարսողությունը և օրգանիզմը մատակարարում արժեքավոր ճարպերով և հանքանյութերով։
Այս մթերքների ներառումը ձեր սննդակարգում օգնում է պահպանել աղիքների առողջությունը, բարելավում նյութափոխանակությունը և ընդհանուր բարեկեցությունը։ Գլխավորը դրանք պարբերաբար և բազմազան ուտելն է։