3 մթերք, որոնք արգելափակում են քաղցկեղի բջիջների գոյացումը և բարելավում լյարդի աշխատանքը, բայց քչերն են օգտագործում

Բրոկկոլի
Հարվարդի համալսարանը հետազոտություն է անցկացրել, որում ապացուցվել է, որ շաբաթական 300 գրամ բրոկկոլի ուտելը նվազեցնում է թոքերի քաղցկեղի ռիսկը 27%-ով, ձվարանների քաղցկեղը՝ 30%-ով, շագանակագեղձի քաղցկեղը՝ 58%-ով և կերակրափողի քաղցկեղը՝ 32%-ով։
Հետազոտությունները հաստատել են նաև բրոկկոլիի՝ ԴՆԹ-ի վնասը նվազեցնելու ունակությունը: Սովորաբար դա տեղի է ունենում ալկոհոլ օգտագործելիս, ծխելիս, տարբեր թունաքիմիկատներով և հիդրոգենացված ճարպերով սնունդ ուտելիս:
Կորիզավոր մրգեր
Կորիզով մրգերը, ինչպիսիք են ծիրանը, դեղձը, տանձը, խնձորը, կեռասը, պարունակում են մեծ քանակությամբ նյութեր, որոնք պաշտպանում են մեր ԴՆԹ-ն և արգելակում քաղցկեղի պրոցեսների զարգացումը: Առաջին հերթին դրանք կարոտինոիդներ են, քլորոգենաթթու, կեմպֆերոլ և անտոցիանիններ։ Ճարպերի և կենդանական սպիտակուցների ցածր սպառման դեպքում այս մրգերի մեջ պարունակվող բնական շաքարներն ընդհանրապես չեն վնասի ձեր առողջությանը, ընդհակառակը, դրանք զարմանալիորեն բարենպաստ ազդեցություն են ունենում մեր լյարդի աշխատանքի վրա.
Քչերը գիտեն, որ բանջարեղենի, հատապտուղների և մրգերի օգտագործումը կարող է երիտասարդացնել ձեր օրգանիզմը բջջային մակարդակում և կանխել բազմաթիվ հիվանդությունների առաջացումը: Իսկ ամառանը դրա համար լավագույն ժամանակն է:
Թույլ, ծանրաբեռնված լյարդի համար մսից և կենդանական ճարպերից ավելի վատ բան չկա: Բայց բանջարեղենի, հատապտուղների և մրգերի հակաօքսիդանտներն ու գլյուկոզան երեխայի համար նման են կրծքի կաթի: Հիշեք սա, քանի որ այն դեպքերում, երբ ձեր օրգանիզմը բախվում է տարբեր խնդիրների, միշտ կարող եք օգտվել բնության շնորհներից։