Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Կարելի՞ է ուտել նռան կորիզները

Blog Image

Հայտնի է, որ պարբերաբար նուռ ուտող մարդիկ ավելի էներգետիկ են և դիմադրողական վարակների նկատմամբ: Քաղցր հատիկների մեջ պարունակվող հակաօքսիդանտները կանխում են ազատ ռադիկալների կողմից օրգանիզմի բջիջների վնասումը: Նույն պատճառով նուռը արդյունավետ է ծերացման առաջին նշանների դեմ պայքարում: Ե՛վ միրգը, և՛ դրա հյութը հայտնի են իրենց հակամանրէային, հակավիրուսային և հակասնկային հատկություններով։

Նուռի սիրահարներին կարելի է բաժանել երկու խմբի: Նրանք, ովքեր նուռն ամբողջությամբ ուտում են, նախընտրում են ուտել կորիզները, մինչդեռ մյուսները, ընդհակառակը, նախ հանում են կորիզները: Կերակրով կամ առանց կորիզների ուտելը ճաշակի հարց է: Բժիշկները վստահեցնում են, որ կորիզները անվնաս են։

Ավելին, նռան կորիզները հարուստ են արժեքավոր օրգանական յուղերով, որոնք օրգանիզմն օգտագործում է բջջային թաղանթները վերականգնելու և արյան անոթների պատերն ու նյարդային վերջավորությունները ամրացնելու համար: Նռան կորիզները նաև հարուստ են մանրաթելերով։

«Գլխավորը միրգն ամբողջությամբ չկուլ տալն է, այլ այն լավ ծամելը», - պարզաբանել են Gastronom.ru-ի մասնագետները։

Կորիզները հանելը անհրաժեշտ է միայն այն դեպքում, եթե մարդուն արգելվում է դրանք ուտել: Այս կանոնը վերաբերում է գաստրիտին, ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցին, ինչպես նաև գաստրոդուոդենիտին։

Send