Ճակնդեղը ոչ միայն հարստացնում է բազմաթիվ ուտեստներ, այլև օգնում է բարելավել բարեկեցությունը: Այն պարունակում է բազմաթիվ օգտակար նյութեր: Բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը բացատրել է այն կոնկրետ իրավիճակները, որոնցում այս արմատային բանջարեղենը կարող է օգնել լուծել բազմաթիվ խնդիրներ:
Ճակնդեղը պետք է ներառվի հիպերտոնիայով տառապողների և սրտի առողջությունը պահպանել ցանկացողների սննդակարգում: Ճակնդեղում պարունակվող բնական նիտրատները վերածվում են ազոտի օքսիդի, որն ունի հզոր անոթալայնող ազդեցություն և օգնում է իջեցնել արյան ճնշումը:
Բետաինը բանջարեղենին հաղորդում է իր վառ գույնը: Այն դրական ազդեցություն ունի ֆիզիկական ակտիվության վրա՝ բարձրացնելով ֆիզիկական ուժը, մկանների աճը և նվազեցնելով ճարպային կուտակումները: Սա հաստատվել է կլինիկական ուսումնասիրություններով:
Ճակնդեղը պաշտոնապես համարվում է հակաքաղցկեղային հատկություններով սնունդ: Եթե ձեր մեզը վարդագույն է դառնում այն ուտելուց հետո, դա կարող է վկայել երկաթի անբավարարության մասին:
Ռոսիա 1 հեռուստաալիքի «Բժիշկ Մյասնիկով» հաղորդման ժամանակ բժիշկը խորհուրդ տվեց ճակնդեղը ուտել հում վիճակում: Դա պայմանավորված է նրանով, որ ջերմային մշակումը կարող է հանգեցնել վիտամինների և կենսաբանորեն ակտիվ նյութերի կորստի:

Русский